Családunk bababoltja

babaszafari_logo.jpg

A Mi kismamánk blogja

Megosztom Veletek a várandósságom örömteli és kevésbé örömteli pillanatait is. Azt remélve, hogy ezzel hozzá tudok majd járulni a Ti ismereteitek bővítéséhez, vagy egyszerűen csak pár percnyi kikapcsolódást tudok nyújtani a zsúfolt mindennapokban.

Családunk bababoltja

      babaszafari_logo.jpg

Indavideó

Pár vizsgálaton ismét túl vagyunk :-)

2012.06.13. 13:30 :: A Mi kismamánk

A héten a „szokásos” ultrahang mellett az orvosom még megörvendeztetett egy jó kis terheléses vércukorvizsgálattal. Egyáltalán nem izgultam, mivel már át/túléltem ezt egyszer, amikor Rékussal voltam terhes, úgyhogy nyugodtan vágtam bele a 75gr szőlőcukor elfogyasztásába.
Fél liter vízben oldottam fel a cukrot, de olyan volt, mintha úgy szárazon kellene a krémesre rászáradt, fél centi vastag porcukrot lenyalogatnom. Elég gusztustalan volt, de azért lenyomtam.

A koktél elfogyasztását követően 1 és 2 órával vettek tőlem vért, ja és persze az egész procesz megkezdése előtt. És most kíváncsian várom az eredményt… Amitől persze rettegek, mert utólag kiderült, hogy a vérvételt megelőző este 8-ig kell megvacsorázni, ami kizárólag valami könnyű, szénhidrátmentes vacsora lehet. Aznap este édesanyám viszont finom vacsorával várt bennünket, amit este 10-kor meg is kezdtünk elfogyasztani, és persze az adaggal nem lehetett csínnyán bánni, mert akkor sértődés lett volna. Így jól belaktam… úgyhogy most csak reménykedem abban, hogy nem állapítanak meg nálam terhességi cukorbetegséget, és erőltetnek rám mindenféle diétát, amikor normál esetben még kimondottan alacsony is a vércukorszintem! Egyébként az orvosok 7,8 mmol/l fölötti vércukorszint esetén írnak elő diétát, úgyhogy ujjakat keresztbe és szorítsatok nekem!!!

Az ultrahangon egyébként megállapították, hogy a kis, 22 hetes picurink pont a korának megfelelő méretű. Ebben a korban a combcsont mérete átlagosan 3,6 cm, a fejátmérője pedig 5,5-6,4 cm körül mozog. A mi picurink fejátmérője 5,2 cm, a combcsontjának hossza pedig 3,7 cm. Hát nem tökéletes? J Az orvosom azt is mondta, hogy a kisbabáknak ennyi idős korukra fejlődik ki teljesen a hallószerve, ezért beszéljünk és énekeljünk is neki minél többet. Ez jót tesz a baba érzelmi és szellemi fejlődésének is. Az ultrahangon pedig egyértelműen látszott, ahogy a mi kicsi babánk nyeldeste a magzatvizet, nagyon-nagyon cuki volt! Ez pedig az emésztőrendszere fejlődését segíti elő. Hihetetlen, hogy az ember hogy ki van találva… Már a mama pocakjában mindennek megvan az oka, semmi sem történik csak úgy.

 

Szép napot mindenkinek!

Puszi! Vanda

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek anya újszülött kismama ultrahang baba születés babavárás vizsgálat anyuka babaszületés vércukor várandóság

A bejegyzés trackback címe:

https://amikismamank.blog.hu/api/trackback/id/tr94585651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása