Családunk bababoltja

babaszafari_logo.jpg

A Mi kismamánk blogja

Megosztom Veletek a várandósságom örömteli és kevésbé örömteli pillanatait is. Azt remélve, hogy ezzel hozzá tudok majd járulni a Ti ismereteitek bővítéséhez, vagy egyszerűen csak pár percnyi kikapcsolódást tudok nyújtani a zsúfolt mindennapokban.

Családunk bababoltja

      babaszafari_logo.jpg

Indavideó

17. hét

2012.04.26. 15:05 :: A Mi kismamánk

12_hetes_ultrahang_1335445403.jpg_1658x1152

Sziasztok!

Tegnap, a  17 hetes kis pocaklakóm  először megmozdult a hasamban. Már el is felejtettem, hogy milyen csodálatos érzés az, amikor először érzi meg az ember a benne növekvő pici életet.                        

Ez semmihez sem fogható! Olyan érzés, mintha egy kis delfin úszkálna benned, aki néha nekiütközi a medence falának. Mások a pillangó szárnyainak lágy érintéséhez szokták hasonlítani ezt, de szerintem ennél sokkal erősebb, intenzívebb érzésről van szó.

És ha már izgalom, akkor abból sosincs hiány. A hét végén megyek ultrahangra és akkor végre megtudom, hogy kisfiúnk vagy kislányunk fog születni. Annyira várom!!! Én személy szerint tűkön ülök! Végre már lesz valami értelme is az utóneveken gondolkozni, vagy épp vitázni a férjemmel.

Az ultrahangos vizsgálatot persze azért is várom már úgy, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy a picikém mekkorát fejlődött 12 hetes kora óta. Akkor az ülőmagassága (CRL) 6,51 cm volt, mostanra akár kétszer akkora is lehet. Bár nem tudom, miért csodálkozom annyira… ciki ide-oda most is kigombolt nadrágban ülök a gép előtt. Már akkora a pocakom, hogy minden ruhám szorít. Azt hiszem a következő programom egy kismamanadrág vásárlása lesz. 

Előző terhességemből is okulva azonban mindenkinek azt javaslom, hogy ne költsön túl sokat kismamaruhák vásárlására. Azok általában nem olyan divatosak, vagy ha igen, akkor meg csillagászati áron árulják őket. Inkább vásárolj 1-2 számmal nagyobb felsőket, kardigánokat, amiket a terhesség végén odaajándékozhatsz a bővebb ruhákat kedvelő barátnőidnek, rokonaidnak, de jó szolgálatot tesznek még majd a szülés utáni első hónapokban is, amíg a plusz kilók le nem olvadnak.

Vanda

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek anya terhesség újszülött kismama ultrahang kisgyerek baba születés babavárás vizsgálat anyuka babaszületés várandóság

A bejegyzés trackback címe:

https://amikismamank.blog.hu/api/trackback/id/tr304474832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása