Családunk bababoltja

babaszafari_logo.jpg

A Mi kismamánk blogja

Megosztom Veletek a várandósságom örömteli és kevésbé örömteli pillanatait is. Azt remélve, hogy ezzel hozzá tudok majd járulni a Ti ismereteitek bővítéséhez, vagy egyszerűen csak pár percnyi kikapcsolódást tudok nyújtani a zsúfolt mindennapokban.

Családunk bababoltja

      babaszafari_logo.jpg

Indavideó

Itt a nyár!

2012.06.28. 16:57 :: A Mi kismamánk

cats_1340895863.jpg_812x326

Túléltük a kánikula első hullámát, most érkezik a következő.
Túlélésünk titka a víz és az árnyék volt. Nekem duplán kellett harcolnom ellene, egyszer Rékus, másodszor a kis pocaklakóm megóvása érdekében. A kertben felfújtuk a kismedencét, feltöltöttük vízzel, vártunk, amíg a nap egy kicsit felmelegítette a vizet és irány a pancsolás… Amint a mellékelt kép is mutatja, Rékus nagyon élvezte a hűsítő fürdőt.


A teljesség érdekében azért elmondanám, hogy kisgyerekeknél a biztonságos fürdőzés elengedhetetlen. Nem csak a nap káros sugarai elleni védelemre kell gondolni –sapka, naptej, mérsékelt „napozási idő” -, de akár kerti medencéről, akár strandról legyen szó, a gyereket folyamatosan felügyelni kell.

A kisgyerekek hajlamosak megfeledkezni magukról és ész nélkül rohangálni a medencében, ami csúszásveszélyes és könnyen elmerülhetnek. Ilyenkor annyira megijedhetnek, hogy nem tudnak a felszínre jönni és akár komoly következményei is lehetnek ennek.
Nagyon pici babáknál nem is kell, hogy szaladgáljanak a medencében, elég, ha csak elvesztik az egyensúlyukat – ami lássuk be, elég gyakran bekövetkezik – és máris kész a baj. Manapság már speciális babamedencék kaphatók, Rékus is abban fürdött még tavaly, amit szerintem érdemes beszerezni. A kisbabánk kacagása és öröme megéri ezt a kis befektetést. És ráadásul mi jövőre újrahasznosíthatjuk a babamedencénket. ;-)


Egyébként nem csak otthon pancsoltunk, hanem strandoltunk is egy nagyot. Mi jobban szeretjük a természetes vizeket, így voltunk a Kopaszi gátnál – ahol egyébként tilos fürdeni, így csak a parton ment a homokvárépítés - és a dorogi tóhoz autóztunk el fürdőzni. Ez utóbbi helyre dimbes-dombos tájon keresztül vezet az út és a rajongók felkereshetik az eredeti Üvegtigris büfét is. Akinek van kisgyereke már nagyon jól tudja, hogy muszáj minden nap kimozdulni, és változatos programokat szervezni, ha nem akarjuk, hogy a gyerek otthon csak nyűglődjön.


Mi Rékust egészen pici kora óta, minden nap visszük a szabad levegőre, talán csak 1-2 nap maradt ki egy kis takonykór miatt. És Kismamák figyelem: a napi 1-2 órás sétánál jobb és több fogyókúra nem is kell szülés után, a szoptatási idő alatt.

A diétáról jut eszembe, feleslegesen izgultam a terheléses vércukor vizsgálat miatt. Hála Istennek mindent rendben találtak nálam, nincs szükség diétára! Éljen!!!

Szívesen várom a Ti beszámolótokat is arról, hogy miként viselitek el várandósan vagy kisgyerekkel ezeket a forró napokat.

Kellemes időtöltést kívánok nektek a hétvégére!

Puszi! Vanda

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek anya újszülött kismama kisgyerek nyár baba születés babavárás pihenés pancsolás anyuka babaszületés várandóság

A bejegyzés trackback címe:

https://amikismamank.blog.hu/api/trackback/id/tr154617457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása