Családunk bababoltja

babaszafari_logo.jpg

A Mi kismamánk blogja

Megosztom Veletek a várandósságom örömteli és kevésbé örömteli pillanatait is. Azt remélve, hogy ezzel hozzá tudok majd járulni a Ti ismereteitek bővítéséhez, vagy egyszerűen csak pár percnyi kikapcsolódást tudok nyújtani a zsúfolt mindennapokban.

Családunk bababoltja

      babaszafari_logo.jpg

Indavideó

Varázslatos kirándulás a pocakban

2012.07.27. 12:54 :: A Mi kismamánk

4d_uh_osszehasonlitas_reka-kori_1343386448.jpg_780x471

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam a blog írással – bocsi - annyi minden történt velünk az elmúlt hetekben. Mindenről beszámolok szépen, lassan, csak győzzétek kivárni! ;-)


Először is varázslatos kirándulást tettünk a pocakomban. Bekukkantottunk a picikéhez, megnéztük, hogy hogy érzi magát és örömmel konstatáltuk, hogy a folyamatos rugdosás, taposás és boxolás nem annak a jele, hogy rosszul érezné bent magát. Mindezt a 4D ultrahang csodájának köszönhetjük.


Amikor először hallottam erről nem hittem, hogy ez ilyen mély benyomást fog tenni rám. Rékussal voltam várandós, amikor édesapám – aki nőgyógyász - ajánlotta ezt a lehetőséget. Hihetetlen élmény volt látni a pocakomban növő kicsi babát, ahogy ásít, pislog, grimaszokat vág. Egy óra hosszú videó-élmény a még meg sem született babáról. Már csak egy kérdés volt, hogy hasonlítani fog-e a videón látott picike a megszületett babához. És legnagyobb megdöbbenésemre pontosan ugyanolyan újszülött kisbabát foghattam a karjaimban, akit pár héttel korábban az ultrahangon láttam. Ez a 4D ultrahang segített elképzelnem, hogy ki is fog érkezni a családunkba és így még izgalmasabbá vált a babavárás.


Ezek után egyértelmű volt, hogy a pici fiúnkról is készül majd 4D ultrahangos felvétel. (Ami egyébként azért 4D, mert térben és időben élethű képet láthatunk mozizás közben.) Nagyon vicces volt, hogy amikor a szonográfus hölgy megkérdezte, hogy szerintünk kire hasonlít a baba, a férjemmel egyszerre vágtuk rá, hogy Rékusra… :-) Szerintetek?

Sajnos a Rékusról készült kép nem olyan éles, mivel folyamatosan a méhlepényem mögé bújt, ami megnehezítette a fotózkodást. Most már nem ilyen szégyenlős a kis tündérke. :-)

Lassan befejeződik az átalakítás nálunk és bárki megfordul nálunk, falazni, festeni, csempézni vagy vizet szerelni, azzal Rékus 5 percen belül a legnagyobb barátságban van. Folyamatosan lába alatt van és azt kérdezi, hogy „XY bácsi micsinyál?”. Egyszerűen nem lehet neki ellenállni…


Most, hogy készen van a kis pocaklakónk szobája – akinek a nevét még mindig nem sikerült kitalálnunk :-( – elkezdtem tervezgetni a berendezését.
Már meséltem, hogy az alapszín a kék lesz, mivel a férjem régi szőnyege a kiinduló pont. És rátaláltam egy gyönyörű kék-fehér kombinációjú, hajó mintás kiságyra és pelenkázó-komódra a Babaszafariban, amit már bent is látok a szobában lelki szemeimmel. És jó lenne valami fali dekoráció is, tapéta, bordűr, ilyesmi, ami feltehetné az „i”-re a pontot. Teljesen be vagyok sózva már…. jövő héten csak ezzel fogok foglalkozni. :-)


Következő írásomban beszámolok a horvátországi nyaralásunkról is, amiről épp csak, hogy hazaértünk.

Hamarosan jövök.


Addig is várom kérdéseiteket, történeteiteket!


Puszi!
Vanda

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek anya újszülött kismama ultrahang baba születés babavárás anyuka babaszületés bababolt várandóság

A bejegyzés trackback címe:

https://amikismamank.blog.hu/api/trackback/id/tr204681856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása